3 tips als voorbereiding voor je in-home newborn fotoshoot

newborn lifestyle foto, mama met kleine baby op de bank gemaakt

Ik snap het! Het kan overweldigend zijn om een newborn fotoshoot in je eigen huis te hebben. Je huis is misschien niet zo opgeruimd als normaal, wat logisch is, want je hebt net een kleine baby gekregen! Je denkt misschien wel dat heel je huis aan kant geruimd moet hebben, maar dat is helemaal niet nodig. Daarom geef ik jullie drie tips die je goed op weg helpen voor jullie fotoshoot!

Focus alleen op de kamers waar we gaan fotograferen

De badkamer van vloer tot plafond poetsen? Absoluut niet nodig. De afwas aan kant ruimen? Nope! Focus alleen op de ruimtes die we besproken hebben en waar we ook echt gaan fotograferen. Meestal is het de woonkamer, jullie slaapkamer en de baby’s kamer. Mocht het nou zijn dat bijvoorbeeld de logeer kamer of de zolder toch beter licht heeft, dan gaan we daar lekker fotograferen!

lieve portret foto gemaakt tijdens deze newborn fotoshoot

Alleen opruimen wat opvalt

Eigenlijk is het zo simpel als de kamer rond scannen met je ogen. Zijn er dingen die erg je aandacht trekken? Die ruim je dan alleen aankant. In de woonkamer kunnen dit bijvoorbeeld spullen op je salontafel zijn. Maar in de slaapkamer kunnen er bijvoorbeeld spullen liggen op jullie nachttafels. Wat je dan kan doen is een mandje erbij pakken en daar de spullen in leggen! Onder je bed schuiven je ziet er niks meer van. Super easy en daarna kan je het ook weer snel terug leggen.

Don’t stress

Don’t stress about it! Tijdens de shoot hebben we genoeg tijd om ook wat dingen even aan de kant te schuiven. Het zal vast voorkomen dat ik zelf wat meubels even aan de kant schuif om een wat rustiger beeld te creëren. Mocht het niet lukken om wat spullen aan de kant te leggen, dan help ik hier gewoon even mee!

newborn in-home fotoshoot, papa met baby op de arm

Worden jullie nou door het zien van deze foto’s enthousiast en willen jullie ook een fotoshoot boeken? Stuur mij dan via hier een berichtje en we plannen dan snel jullie zwangerschap sessie in! 

familie fotoshoot op het strand van wassenaar
personal branding fotoshoot bij meraki in arnhem
lifestyle-newborn-portret
familie fotoshoot in het park
familie fotoshoot in de duinen

@amyhengstfotografie

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Copyright © 2021 Amy Hengst · Privacyverklaring

Copyright © 2021 · Ivy on Genesis Framework · WordPress · Log in