The mirror of fashion | Mijn eind examenwerk

Ik ben super enthousiast over deze blogpost! Eindelijk kan ik mijn eindexamenwerk laten zien. Sinds vorig jaar september ben ik hiermee bezig geweest en afgelopen februari heb ik gehoord dat ik geslaagd ben!

Eerst ging ik het concept bedenken, waarna ik het nog 3 keer veranderde van idee, om dan toch weer terug komen hierop. Nadat mijn concept goed was gekeurd door mijn docenten, begon ik met het regelen van alles. De modellen, een visagist zoeken, of ik een studio ruimte wilde of juist een buiten locatie, welke kleding en natuurlijk het belangrijkste: de spiegels! Doordat de temperaturen erg laag waren, besloot ik deze serie binnen in een studio te schieten.

De zoektocht naar de spiegels was eerlijk gezegd een van de makkelijkste dingen om te regelen. Ik moest gewoon heel creatief nadenken! Waar de spiegels vandaan komen? Kringloopwinkels, marktplaats en simpel bij de Gamma! Een paar spiegels hadden we nog in huis en voor sommige formaten ben ik echt opzoek gegaan.

Wat ik vooral wilde uitstralen met deze foto’s was een serene rustige uitstraling. Beelden waarbij je denkt, waar kijk ik nou naar? Is dit een spiegel? Dat je gaat nadenken als je naar de foto’s kijkt. Sommige foto’s zien er misschien simpel uit, maar dat waren juist de moeilijkste foto’s om te maken. Om de rust te houden heb ik gebruik gemaakt van hele simpele kleuren. Zoals je kan zien vooral veel wit, grijs en zwart tinten.

Was het makkelijk om dit project te organiseren en te fotograferen? Zeker niet! Met spiegels fotograferen was zeker een grote uitdaging (je raad het al, je ziet echt ALLES). Zelf dacht ik, dit zal vast niet zo moeilijk zijn. Maar zet dan maar eens een spiegel van 1,5 meter bij 1,5 meter in een studio. Reken er maar op dat alles je erin terug ziet! Dit was wel erg leuk om mee “te spelen”, zo slim mogelijk denken en creatief omgaan met de spiegels.

Alle spiegels heb gehouden, het lijkt mij erg gaaf om nog zo’n serie in de toekomst te maken! Dan in de natuur, wat in eerste instantie ook mijn eerste idee was. Ik heb hier al allerlei ideeΓ«n voor. Hieronder zie je een paar van mijn favoriete foto’s! Ook heb ik met mijn klas binnenkort een eindexpositie, waarin wij dit werk gaan tentoonstellen. De informatie hierover komt nog!

Mijn eindexamenwerk had ik niet kunnen uitvoeren zonder dit super goede team! Met dank aan:

Modellen: Esther /Instagram & Sonja /Instagram

Visagist: Make-up & hair artist Melis /Instagram

eindexamenwerk fotografie met spiegels en een model
eindexamenwerk fotografie met een staande lange spiegel en een model
eindexamenwerk fotografie met een ronde spiegel
eindexamenwerk fotografie met een grote spiegel en een model
eindexamenwerk fotografie met een doorkijk spiegel

Copyright © 2020 Amy Hengst · Privacyverklaring

Copyright © 2020 Β· Ivy on Genesis Framework Β· WordPress Β· Log in